maandag 2 september 2019

Dag 24, 02-09-2019, Chalons en Champagne – Romagne-sous-Montfaucon, 100km.


Route: Chalons en Chapagne – L’Epine – Bussy le Chateau – Somme Tourbe – Hans – Courtémont – Vienne la ville – Varennes en Argonne – Romagne-sous-Montfaucon.

Het is KOUD als de dag begint, alle fietskleding weer aan en de eerste kilometers vraag ik me toch af waarom ik mijn handschoenen zo onderop in de tas gestopt heb. Er is echt iets verandert in het weer in vergelijk met een paar dagen geleden. In de loop van de dag wordt het weer lekker en kan een deel van de kleding weer uit.
De route vandaag is wat betreft uitzicht vergelijkbaar met gisteren, wat betreft glooiing bevatte de route iets meer puistjes met uiteindelijk wel vergelijkbare hoogteverschillen gedurende de dag. Vandaag nog minder verkeer dan gisteren en we eindigen op een naar mijn idee geweldige camping.



In L’Epine gaat de weg recht af op deze kerk.
Een bouwwerk met veel details.






























Tussen alle akkers vandaag ineens een veld klaprozen.











Uitzichten vandaag:







































Ongeveer 10km voor Varennes mogen we beginnen aan een klim van bijna 6km die gaat van 140m naar 290m waarna een afdaling volgt van bijna 4km en we in Varennes weer op rivierniveau komen. Dit is klimmen op een easy manier en wat ik lange tijd vol kan houden. Tijdens deze stijging komen we langs een Duits kerkhof uit de 1e wereldoorlog dat totaal overwoekerd is, komen we langs de Kaiser tunnel (een tunnel gegraven in de 1e wereldoorlog, eerder hebben we hier gewandeld, nu laten we het links liggen – letterlijk).

In Varennes staat een enorm monument genaamd 'Monument american aux morts de Pennysylvanie', een monument vanwege WOI. 






 De camping ‘La Gabrielle’ is een camping waar Rob al eerder geweest is. We worden echt heel vriendelijk ontvangen, eerst door de hond die eigenlijk wel wat verstoord is omdat we haar wakker maken, dan door de eigenaresse die ons onder andere iets kouds te drinken aanbiedt en vervolgens de kippen. Een van deze kippen had een nest eieren verstopt met gevolg dat ze nu met 9 kuikens rondloopt. Vanavond dus echt verse scharreleieren mmmmm.

We kletsen met een paar van de gasten, onder andere een Belg genaamd Bram die zo enorm veel weet van astronomie, het is duidelijk dat hij zijn kennis probeert te formuleren in een taal die ook voor mij en Rob begrijpbaar is. Voor mijn klasgenoten die dit lezen, hij is een Antoon maar dan van de sterren in plaats van de medicatie. De boeken die hij laat zien die hij bij zich heeft, schitterende foto’s van planeten, sterren en nevels, echt heel mooi.
En … dan blijkt hij ook nog een fietser te zijn :)

We koken bij een ondergaande zon, wat laat door al het geklets, en opkomende koude en gaan rond 2100 slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten