zaterdag 24 augustus 2019

Dag 12: 21-08-2019, Domfront – Laval, 100km


Blog van gisteren aangevuld met een eerbetoon.

Route van Domfront – Mayenne – Laval

Ongeveer 5km na Domfront fietsen we een paar kilometer over een wat glooiend en van hoogte wisselend boerenlandschap. Verder fietsen we de eerste ongeveer 3/5 van de afstand op een treintracé en in een haag van bomen waarbij bij ieder kruispunt een mooi bordje staat ter waarschuwing







 In Mayenne halen we lunch, kruisen we de fietsers die de route Paris-Brest-Paris doen en pikken we de rivier la Mayenne op. Die fietsers maken echt een monstertocht, leuk om te zien in het dorp dat er meerdere mensen klaar zitten om te klappen en grappig dat ze ook voor ons klappen terwijl duidelijk is dat wij er niet bij horen. We kijken even en op dat moment komt een ‘omhulde ligfietser’ (‘een banaan’) langs. Blijkt een Amerikaan te zijn die zijn eigen speldjes gemaakt heeft en uitdeelt, mijn fietstasje draagt er nu een.
En toen ineens brak de wereld bijna open en waren we bij Ecluse Grenoux. Niet dat we dat vooraf kenden maar dat was de naam van deze sluis. Wat je op de foto ziet is iets wat vroeger een molen was, nu is het een leeg omhulsel. Links van het huis kunnen de boten door de sluis. Rechts van het huis heeft het water een verval van ongeveer 1,5 meter.



 Hierna volgden meer ecluses. Bij een hebben we een tijdje op de bataux (aanlegsteiger voor boten) gezeten en gekeken naar drie libellen waarvan er twee elkaar achterna zaten. Ik heb geprobeerd een mooie foto te maken maar de libellen waren, ook met een verleidingsdans van Rob, niet bereid stil te zitten en te poseren.  



 In Laval zijn we eerst gaan shoppen in een decathlon omdat de fietsbroek van Rob het dreigt te begeven (zul je zien dat de broek nu hij een reserve heeft gewoon heel blijft).
Bij de supermarkt stopt een fietser naast ons, vraagt hoe het gaat en na een Franse reactie van rob ratelt deze man er op los. Het gaat in een tempo en met een accent … ik kan er geen wijs uit. Het is een versie van het Frans dat we hier meer horen.
Toen door de stad naar de camping. En weer een pareltje, dit keer aan het einde van een woonwijk. Niet alleen een vriendelijk welkom van de gardien maar ook van salamanders, in diverse kleuren en maten.



Als campinggast kan ik naar het zwembad, een mooi bad waar maar twee mensen in liggen. Ik heb genoten van nog een half uur baantjes trekken terwijl Rob de krant ging lezen (denk ik).
Na een lekker maaltje het bed in en lijf laten bijkomen met het geluid van een uil in de boom, voor de nieuwe dag begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten