woensdag 14 augustus 2019

Dag 4: 13-08-2019 van Ardres naar Montreuil 95km


De route verliep ongeveer via Huines – Hardighen - La Slack - Boulogne sur Mer – Nesles – Hubersent – Frenq – Montreuil. Een route met kou, regen, bewolking en aan het einde van de dag droog en zelfs momenten van zon. Het weer veranderde vandaag in een tempo van bijna zwart naar blauw, van hard regenen naar droog … bijzonder.
Deze route begon met glooiende boerenlandweggetjes met natuurlijk uitzichten op mais, reeds geoogst haver / gerst of een andere graankorrel, en blonde koeien. In de buurt van Boulogne kregen we het eerste uitzicht op zee en … witte krijtrotsen (inzoomen noodzakelijk):





Vlak voor Boulogne begonnen de ‘Ardennenpuistjes’. Het naar mijn idee totaal zinloos omhoog en omlaag moeten fietsen met flinke percentages waardoor de spieren zich spannen en kraken en de snelheid daalt naar zo’n 5km/h. Op andere momenten wijst de teller 60km/h aan.

Boulogne, een grote stad waar we zoals in elke grote stad waar we ooit gefietst hebben, veel tijd verdoen door de poging op de route te blijven en niet op de snelweg te belanden. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat het in grote steden ingericht is op het voor de automobilist zo overzichtelijk mogelijk maken van de wereld en de wegen.
Boulogne is ook een stad met een brede boulevard (zonder terrasjes) om te flaneren (nu iedereen met alle kleren aan), met een breed strand (ook daar iedereen geheel gekleed, zelfs met gewatteerde jas en al), een stad waar we de eerste typisch Franse spoorbrug en de bloemenprachten aan de bruggen zien. 






Na Boulogne kwam er een stuk, de laatste 40km, waar mijn hele wezen blij van wordt: meer glooiend tot vlak, weinig auto’s, mooie dorpjes en de mogelijkheid om met 35km/h over de weg te vliegen. Heerlijk einde van deze fietsdag.

Dat mooie einde werd compleet met een winkel die alles had en een prima camping: een aardige eigenaar, groen gras wat een veeg teken is gezien de wens van droog en warm weer, een warme douche, een droge plek om te zitten en tafel en stoelen die we mogen lenen en zelfs wifi.
Na een maaltijd met veel groenten, curry madras kruiden, rijst, cashewnoten en kroepoek zijn we vroeg de tent in gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten