dinsdag 20 augustus 2019

Dag 9: 18-08-2019, van Équenauville naar Caumont sur Orne


De route grofweg: Équenauville – D279 langs het vliegveld – Deauville – Houlgate – Cabourg – bij Caen start Véloroute de Franchette die hier langs de rivier L‘Orne loopt.

Het heeft werkelijk de hele nacht geregend, of in elk geval op alle momenten dat mijn bewustzijn naar de oppervlakte kwam, en ook bij wakker worden regent het. De weersverwachting is dat dit aanhoudt tot begin van de middag en dat het dan droog wordt. Yes, mooi vooruitzicht voor deze dag en het werd nog waarheid ook.
Het wakker worden gaat gepaard met een koor van vogels. Mussen denk ik gezien de veelheid aan heggen op deze camping. Het klinkt in elk geval mooi.

De opstart is easy waarbij kletsend met de twee Nederlanders die gisteren aangekomen zijn. Twee leuke mannen. De een is vooral geïnteresseerd in de ligfietsen en het fietsen in Frankrijk, de ander maakt grapjes en wil duidelijk vooral de gezelligheid. Zelf zijn ze met de auto en gebruiken ze de twee fietsen die ze bij zich hebben om in de avond naar het dorp en een kroegje te kunnen. De twee mannen maken een mooie combi die een leuke start van de dag maakt.

De eerste kilometers klimmen we in nat weer, aangekomen bij Deauville is het droog, krijgen we de zee te zien en maak ik weer een foto van zee met lucht. Deauville is een stadje dat de naam Beauville zou mogen hebben. Alle gebouwen en huizen zijn mooi, de beplanting is mooi, het strand is groot en bijna geheel leeg (te koud?). Een stadje waar het best goed vertoeven zou kunnen zijn.
Vervolgens blijft de route dicht bij zee en zien Rob en ik meer zee dan we de afgelopen week blij elkaar gezien hebben. Word ik blij van:
 In Houlgate lunchen we met stokbrood en kaas op een muurtje aan de zee. Mooie plek maar steenkoud door de wind. We houden het dan ook niet lang uit en fietsen door.

Na Cabourgh kunnen we de overkant van het water, de Orne of zoals de Fransen zeggen L’Orne, zien waar Ouistreham ligt. Ouistreham is de plaats waar de Véloroute de Franchette begint, maar wij pikken de route iets verderop op. We volgen een pad langs de Orne tot een brug met de naam Pegasus die net omhoog gaat als we aankomen. Een enorm grote brug die open ging voor één bootje.
  



Na de brug pakken we de route op. De eerste 14km lopen langs het water, door Caen en het zijn 14km op een glad, breed fietspad dat op deze zondag door veel mensen gebruikt wordt. Van de stad zien we weinig. De route en het mooie fietspad vervolgt langs een niet meer in gebruik zijnd treintracé en met dit pad leggen we zo’n 45km af voor we er af gaan op zoek naar een camping.

We eindigen op een camping, een soort grote tuin bij een huis waar zes plaatsen zijn, een warme douche en schoon toilet. Het enige minpunt is een weg langs de camping waar veel auto’s rijden. De verwachting dat dit na 2200 stopt maakt dit een prima camping voor nu. We eindigen ook droog en met zon en geen wind, zitten op het gras, lezen en knutselen zo wat dingen die ieder wilde doen.
Het voelt als vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten