maandag 12 augustus 2019

Dag 3: 12-08-2019 Ieper naar Ardres, 80km



De nacht was afwisselend. Engelsen die laat thuis kwamen en heel beschaafd maar toch goed hoorbaar nog 'a cuppa' gingen maken, twee snurkende mensen die dat niet synchroon deden en rammelend serviesgoed (beestjes? Of mensen?). En toch hebben we goed geslapen.

Het zonnetje beloofde beter weer dan was aangegeven en ook wat dat betreft kregen we afwisseling. Vandaag fietsten we onder een lucht die afwisselend donkergrijs, vol met spierwitte stapelwolken en soms zelfs blauw en zon is. We fietsen over landbouwweggetjes en ineens vijf kilometer voor Ardres werd het landbouwweggetje een gloednieuwe brede weg met een grote rotonde en zaten we zonder aankondiging op een vernieuwde weg die naar Calais gaat. De landbouw bestond uit aardappels, mais en hop (Rob blij) afgezet met divers onkruid waaronder ‘pispotjes’. Lang geleden hoorde ik mijn moeder deze spierwitte kelkbloemen zo noemen. Naar mijn idee een passende naam en ik heb nooit gezocht of dit klopt of dat er een andere vast welluidende Latijnse naam voor is.

Omdat we vandaag een ander doel kozen dan vooraf bedacht hebben we geen gebruik gemaakt van de route maar van google maps. Het bleek een verrassend goede route. Van Ieper naar Poperinge. bekend bij bierbrouwers omdat het een hopstreek is maar het is ook een dorp of stadje met mooie oude gebouwen. Van Poperingen via noord van Steenvorde en dan door naar Ardres over, zoals gezegd, landbouwwegen.

Grappig zoals je bijna meteen kunt zien dat je België uit bent en in Frankrijk bent: de huizen worden anders, de borden langs de weg zijn anders, de wegen zijn ….

De camping waar we de tent opgezet hebben heeft een fantastisch groen grasmatje, een picknickbank en voor onze deur een vijver. Nadat de vissers weg waren werd het water onrustig en zagen we zelfs de vissen boven water springen.

Foto: 'Moulin a vent' voor Ardres:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten